Här kan du läsa mer om de ambassadörer som vi samarbetar med för att öka kunskapen om Bara Vanlig som organisation och det arbetet vi gör.

Vill du bli ambassadör?
Kanske är även du nyfiken hur vi  tillsammans i samhället kan kommunicera och bemöta människor mer helhjärtat, och för hur idrott och rörelse kan bli en plats att lära sig om sig själv och andra? Då är du varmt välkommen till Bara Vanlig.

Inför 2022 söker vi efter Dig som vill bli en del av Bara Vanlig. Ett ambassadörskap där vi tillsammans stärker möjligheterna för att vara just ”bara vanlig”.  Fyll i formuläret på länken nedan så kontaktar vi dig med mer information.

Cissi Hansson

Cissi Hansson är en äventyrlig själv och har jobbat med turism världen runt. Idag föreläser om ämnen som ADHD,  “Våga drömma och genomföra” “Motivation och struktur i vardagen”. 

Varför Bara Vanlig?
– När jag pratade med eldsjälen Niclas första gången så kändes det självklart att bli ambassadör för Bara Vanlig. Alla ska kunna få känna tillhörighet i träningssammanhang. Tillsammans kan vi bidra till mer rörelse.

Vad innebär idrott och rörelse för dig?
– En aktiv livsstil är viktigt för mig. Jag får chans att ladda om eller tagga till eller rensa huvudet. Träning är som skönast när jag har en stökig hjärna, då knyter jag på mig löparskorna och beger mig ut. Under löpningen på klipporna eller i skogen så faller tankarna på plats och jag känner mig mer lung inombords efteråt.

Sara Ulrika Holmgren

Sara Ulrika Holmgren är långdistanslöpare i Örgyte IS Friidrott, strategisk kommunikatör och skribent. Hon lägger sin själ i kärnan av kommunikation, ledarskap, kulturella och individuella beteenden. Hon utforskar kommunikationens genuina värde och substans. Det värde som förenar människor och bidrar till utveckling, prestation och ett kärnfullt avtryck.

Varför Bara Vanlig?
– Utifrån mina erfarenheter från friidrotten och en vision om att idrotten ska finnas till för alla, vill jag vara delaktig i Bara Vanlig för att förbättra förutsättningarna för varje individs möjlighet att stärka sig själv och möta sig själv, genom rörelse och utveckling. Genom att möta och lära känna oss själva, kan vi också visa kärlek mot andra. 

Vad innebär idrott och rörelse för dig?
– Att kunna sätta meningsfulla mål, och att kunna leda sig själv mot dem. Att utveckla en stark fysisk kropp för det du vill göra, ihop med en flexibel själ som kan möta livet precis som det är.

Mikael Andersson

Mikael har en lång bakgrund som egen företagare och inspirationsföreläsare och har förutom i Sverige även haft uppdrag i Norge och Finland. Samtidigt som han föreläser arbetar han som kundinformatör hos Frösunda Personlig Assistans. 

Mikael är även internationellt certifierad mental Coach (ICC) och har skrivit självbiografin ”Armlös, benlös men inte hopplös” (publ. 2009) samt en barnbok ”Hur gör du egentligen?” (publ. 2019).

Varför Bara Vanlig?
– Jag har alltid kämpat för delaktighet i samhället. På mitt eget sätt – med samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. För mig är allas lika värde så mycket mer och djupare, än bara ord och eleganta formuleringar. Bara Vanlig står upp för just det i allt de gör och allt de förmedlar! Och de gör allt detta på sitt speciella och unika sätt. Med utgångspunkt från Niclas starka drivkraft och genuina värderingar som genomsyrar verksamheten och alla volontärers sätt att möta och bemöta deltagarna skapas något så fantastiskt och viktigt. En magisk och generös plats där alla är välkomna i gemenskap och rörelseglädje.

Vad innebär idrott och rörelse för dig?
– Idrotten har, i form av både fysiska och mentala utmaningar, blivit ett sätt att stärka min kropp samtidigt som det givit mig bättre självförtroende och självbild. Mitt liv som en självständig individ är ett resultat av hård träning för att min kropp ska göra det jag ber den om, så länge som möjligt. Genom mitt ledarskap och att ”gå före” och visa att det är möjligt tror jag att jag har inspirerat många till att utmana sig själva. Bara Vanlig gör verkligen samma sak. Med mod, passion och massor av kärlek sprider de hopp, glädje och framtidstro till alla deltagare och oss andra som har förmånen att vara en del av Bara Vanlig.

Elin Cederroos

Elin Cederroos är en svensk proffsboxare som började karriären som fotbollsspelare. Elin har världsmästarbältena i supermellanvikt i WBA och IBF.

Varför Bara Vanlig?
Det är beundransvärt det arbete Bara Vanlig åstadkommer med sina träningsgrupper och projekt. Man kan tycka att det är allas rätt till rörelseglädje och delaktighet i fysisk aktivitet men så ser inte förutsättningarna ut i vårt samhälle och där kommer Bara Vanlig in och gör ett fantastiskt arbete. Det känns som en självklarhet för mig att stötta värderingarna och arbetet i Bara Vanlig. Jag träffade Niclas på idrottsgalan 2021 och blev medveten om Bara Vanlig och vilken eldsjäl Niclas är. Med mitt ambassadörskap vill jag inspirera och bidra till allas rätt till rörelseglädje och delaktighet i fysisk aktivitet. 

Vem är du?
Jag är en glad och framåt tjej som lever min idrottsdröm. Jag är tvåfaldig världsmästare i professionell boxning och håller nu på att ladda inför den största matchen hittills i min karriär. Den kommer att gå av stapeln den 30 april i arenan Madison square garden i New York. Tidigare har jag varit elitfotbollsspelare med över 100 allsvenska matcher i bagaget. När jag inte tränar så är det full fart med mina barn som är nio och sex år. Det blir även en och annan promenad i skogen med vår hund Soda. 

Vad innebär idrott och rörelse för dig?
Grunden med idrott och rörelse för mig är att det ska ge glädje. En positiv känsla kopplat till fysisk aktivitet. Det kan antingen vara utifrån lekar men även en chans att utmana sig själv och på så sätt utvecklas och känna känslan ”jag klarade detta”, ”jag kan”. Att skapa situationer med idrott och rörelse där vi alla kan få stunder att vara stolta över oss själva. Sedan har jag valt att ta mig an idrott och rörelse på elitnivå men jag bryter ner mina mål och fokus från stora framtida mål till dagens träningar och kan där skapa känslan av stolthet i till och med enskilda övningar. Det gör att varje träningsmoment har ett syfte och det är lättare att hålla disciplinen och känna sig motiverad att fortsätta att göra det hårda jobbet.