Bli volontär!

Det finns många anledningar till att ställa upp som volontär hos oss. Du får ta del av, och sprida den rörelseglädje och gemenskap som kännetecknar Bara Vanlig. Som ny ledare kommer du skapa egna härliga minnen och oförglömliga upplevelser tillsammans med löpare och medlöpare i din löpargrupp.

 

Nedan följer några väl valda ord från våra ledare som berättar om betydelsen av att lägga några timmar i veckan på att leda en löpargrupp.

Niclas, ledare Hellasgården

”Den kicken jag får när en löpare kommer fram till mig och säger idag vill jag hålla uppvärmningen, den är obetalbar! När en löpare som knappt vågat säga någonting tar steget att hålla i uppvärmningen, då vet man att man är rätt på väg. Bara Vanlig-metoden stärker inte bara deras balans och fysik utan även deras självkänsla, självförtroende och möjligheten att ta plats och våga vara sig själv.”

Tessan, ledare Hässelby

”Jag kan ha en riktigt dålig dag på jobbet, men när jag kommer hit möts jag bara av kärlek och rörelseglädje från mina löpare. Då glömmer man bort att man har en dålig dag och smittas av den energi och kärlek man får.”

Sofie, ledare Strängnäs

”Bara vanlig-metoden är något jag verkligen kan stå för. Man ser verkligen personen bakom funktionsvariationen och fokuserar på deras styrkor och att alla kan träna. Ordet träning får en oftast att tänka på någon som springer eller tränar på gym. Väldigt få tänker på personer med funktionsnedsättning när man nämner ordet träning. För mig handlar träning om välmående och vilka förutsättningar du har från början. Om man rör ett finger är det träning, för all rörelse är träning!”

Anna, ledare Huddinge

”Jag älskar verkligen Bara vanligs koncept att löparna bestämmer sin egen träning och att vi volontärer bara är med som stöd! Vi började utomhus precis som alla andra grupper i Bara Vanlig. Att få känna vinden, se naturen och bara få vara den man är. Vi kände att när utesäsongen var slut ville vi fortsätta inomhus. Sagt och gjort; vi utvecklade Bara Vanlig-metoden inomhus. Löparna bestämmer en egen låt och egna rörelser till låten. Vi har verkligen all musiksmak i gruppen. Allt från Metallica, Eminem och Pippi Långstrump. Jag älskar mångfalden. Vi hoppas att fler inom Bara Vanlig fortsätter inomhus så att rörelseglädjen och gemenskapen fortsätter året runt.”

Erik, ledare Djurgården

”Tycker om att alla verkligen kan vara med på sina villkor! Det spelar ingen roll om du kan gå, springa eller rulla. Alla är välkomna! Man har med sig ett socialt stöd som kan vara assistent, anhörig eller kompis och alla deltar utefter sin egen förmåga. Älskar att det är 100% delaktighet och självbestämmande för dem med funktionsvariation. Att de själva får bestämma sin egen träning är viktigt, det behövs verkligen!”