Ingela Schmidt

Ordförande

Vad innebär din roll i styrelsen?
Som styrelseordförande leder jag arbetet i styrelsen, ser till att ge bästa förutsättningarna för vår verksamhet genom att alla är trygga i sina roller och sitt medföljande ansvar. Ser även att jag sätter de fundamentala grunderna för verksamheten som gör att vi kan leverera enligt vår strategi.

Yrke och erfarenheter?
Till vardags arbetar jag med cyber och informationssäkerhetsfrågor inom bank och finansbranschen. Aktiv i Rädda Barnen sedan över tio år och sedan 2016 är jag ledamot i Rädda Barnens Riksstyrelse.

Varför Bara vanlig?
Bara vanlig vill och ska ge förutsättningar för människor med funktionsvariation till att komma ut och röra på sig, uppleva natur och gemenskap. Sedan finns det oändligt många fler behov de har och vi vill jobba fram lösningar inom dessa områden.

Niclas Wennerlund

Vice Ordförande

Vad är din roll i styrelsen?
Vice ordförande och grundare av Bara Vanlig.

Yrke och erfarenheter?
Jag har arbetat inom flera branscher såsom byggnadsarbetare, industriarbetare och i ledarpositioner på olika assistansbolag. Min personliga erfarenhet är att jag har en vuxen dotter (24 år) som har en intellektuell funktionsvariation med personlig assistans där jag arbetar sedan 15 år.

Varför Bara Vanlig?
Jag och Melina startade Bara vanligs löpargrupper på Hellasgården 2016 då vi insåg behovet, det fanns ingenstans att vända sig. Melina har alltid tyckt om att röra på sig, det glittrar i ögonen när hon får springa på sitt sätt!

Malin Hägg

Sekreterare

Vad innebär din roll i styrelsen?
Som sekreterare är det jag som för protokoll på våra möten. Jag antecknar det vi pratar om och vilka beslut vi fattar. Förutom det är jag med i vår projektgrupp som arbetar med att utveckla Bara vanligs medlemskap.

Yrke och erfarenhet?
Jag driver ett eget företag och jobbar bland annat med kommunikation och marknadsföring. Dessutom är jag Projektledare i Bara vanlig.

Varför Bara Vanlig?
Jag avskyr orättvisor och har under mitt liv engagerat mig i olika frågor som berör mänskliga rättigheter och människors lika värde. Bara Vanlig dök upp i mitt liv under en period när jag sökte efter något att engagera mig i och det kändes som att jag skulle kunna göra nytta i föreningen.

Sven Pettersson

Kassör

Vad innebär din roll i styrelsen?
Den innebär att jag håller koll på föreningens ekonomi tillsammans med Jessika som sköter bokföringen samt Annelie som är vår revisor.

Yrke och erfarenheter?
Jag är utbildad byggnadsingenjör och driver sen 1992 ett byggbolag som heter Rotgruppen där jag är 50% delägare och VD.

Varför Bara Vanlig?
Vi har en son med funktionsvariation och denna träningsform passar perfekt för honom. Dessutom har jag alltid själv gillat just löpträning. Jag insåg snabbt att detta är något som saknats tidigare för denna målgrupp och hoppas kunna hjälpa till och bidra till att sprida Bara Vanlig över hela Sverige. Jag är förutom kassör i styrelsen även ledare sen starten på Hellasgården. Där har jag med egna ögon sett vilken fantastisk utveckling många av våra deltagare haft.

Mirjam Neuman

Ledamot

Vad innebär din roll i styrelsen?
Som ledamot i styrelsen kommer jag försöka få Bara vanlig att nå fler och därmed även betyda mer för fler

Yrke och erfarenheter?
Jag är utbildad kriminolog och har en master in Race and Ethnic Relations. Mitt yrkesliv har präglats av att arbeta för en positiv samhällsförändring och utveckling med fokus på inkludering, integration och mångfald. Jag har arbetat en hel del inom civilsamhället, men har även tillbringat många år inom offentlig förvaltning.

Varför Bara Vanlig?
Alla kan omfattas av Bara vanlig, vilket jag gillar. Och alla mår bättre av Bara vanlig. Och alla får vara med i Bara vanlig. Ju mer vi rör på oss tillsammans – desto bättre mår vi alla!

Julia Jernberg

Suppleant

Styrelsesuppleant Julia Jernberg med ett leende i skidspåret.

Vad innebär din roll i styrelsen?
Att jag får äran att stötta föreningens viktigaste personer: deltagarna, volontärerna och kansliet, och hjälpa till att driva verksamheten framåt och uppåt!

Yrke och erfarenheter?
Jag är utbildad civilekonom och idrottskonsulent och har jobbat med allt från tivoli, på tv-kanal, på idrottsförbund och nu på Lida Friluftsgård i Botkyrka. Jag jobbar idag med marknadsföring, event och partnerskap.

Varför Bara Vanlig?
För att jag tycker att det är så viktigt att alla människor får chans att hitta rörelseglädje och gemenskap kring idrott. Idrotten är inte bara bra för musklerna och hjärtat utan rör vi på oss blir vi också gladare, lugnare och smartare!

Linda Holmberg

Suppleant

Vad är din roll i styrelsen?
Suppleant.

Yrke och erfarenheter?
Den röda tråden i mitt arbetsliv är service. Jag gillar verkligen känslan av att göra en annan människas dag minst ett snäpp bättre! Idag är jag egen företagare och jobbar som coach i mitt bolag Beyond Imagination. Namnet valde jag för att jag tror stenhårt på att nästan alla kan lyckas med betydligt mer än de vågar tro!

Varför Bara Vanlig?
För att vi hjälper människor att få ökad livskvalitet! Kombinationen i att komma ut, röra sig på sina villkor och skratta tillsammans tycker jag är glimrande. Och jag känner mig väldigt stolt när jag kunde använda vi i den meningen.